I sekstende episode snakker vi om fasting. Fasting er en måte å innta sitt daglige energiinntak på som avviker fra det vanlige mønsteret med frokost, middag og lunsj. Vi vurderer hvem som kan ha nytte av fasting, hvem som kan droppe det og hvilke påstander rundt fasting som holder mål
Innhold
Intro: 0-0:25
Hva er fasting? 0:25-6:00
Diskusjon av argumenter for fasting 6:00-16:55
Hva taler mot fasting som metode? 16:55-25:00
Når kan fasting være et alternativ? 25:00- 28:30
Outro: 28:30
Hør på Sterkere podkast
Abonner og lytt til Sterkere via Apple Podcasts, eller via RSS-feed.
Eller lytt til episoden direkte under her:
Hei 🙂 Elsker podcasten deres, lærer utrolig masse nyttig! Lurer på om dere kan ha en podcast der dere går igjennom og forklarer riktig teknikk i typiske/vanlige styrkeøvelser, spesielt baseøveøser som mark, knebøy, benkpress og militærpress. Har en oppfatning av at det er mange uenigheter og myter ang hva som er riktig teknikk for å kunne løfte tyngst mulig samtidig som man vil unngå skader. Er det for eksempel farlig å lene seg fremover i en knebøy ved å bøye i hofteleddet (hoftedominant knebøy) så lenge ryggsøylen er nøytral/stabil?
Takk for positive tilbakemeldinger Anna! Beklager sent svar!
Baseøvelser er et fint tema å diskutere i en senere podcast, takk for forslag.
Generelt kan man si at det å lene seg fremover i knebøy er helt naturlig og problemfritt. Det er nesten umulig å sette seg ned i en knebøy med helt vertikal rygg for fleste. Fremlent overkropp med omtrent nøytral rygg er en trygg og effektiv teknikk.
Hilsen Benjamin
Hvorfor er det slik at en person kan gå gjennom hele livet sitt med veldig lite fett/muskler ift «normalen» (rettere sagt: veldig tynn), når denne personen spiser på overskudd (hvertfall mye mye mat!) og er inaktiv? Når «regelen» er inntak vs det som forbrukes. Nå vet vi ikke helt hvor høy basalmetabolisme denne personen har. Men på en scanninga av både tynne og litt større personer så er det ikke SÅ stor forskjell her.. Håper dere forstår hva jeg spør om
Hei Andrea!
I utgangspunktet ser man at de individene som er tynne og likevel føler at de spiser mye ofte ikke spiser så mye som de tror i gjennomsnitt. Dette er typisk en gruppe som overvurderer eget matinntak sammenlignet med når man gjør en nøye kostregistrering. Det er også en gruppe som ofte øker NEAT (ikke-treningsrelatert aktivitet) mye når de spiser mer enn de trenger, så de ofte ikke ender i overskudd. Så reglene om overskudd/underskudd gjelder alltid. Man kan også ha sykdommer som bidrar til at opptaket fra tarm er dårligere, og da vil man naturlig nok kunne spise mer uten å være i overskudd da ikke all næringen tas opp. Om man uforklarlig ikke klarer å gå opp i vekt enda man har kontrollert at man spiser nok over tid kan det å snakke med lege eller ernæringsfysiolog være en idé for å prøve å finne ut hvorfor det er slik 🙂
Hilsen Benjamin